Belföld

A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt

A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy így derítsék ki, valóban létezik-e a Soros-terv. A feljelentést a kormánypárti politikusok közelmúltbeli kijelentései alapján állították össze – közölte a párt szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mennyi igaz a Soros-tervből és a nemzeti konzultációból?
Nem sok. Darabokra szedtük és elmondjuk azt is, mit akart valójában elérni Soros György.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: amennyiben a rendőrség mégsem rendeli el a nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az egy „hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság”.

A képviselő elmondta, hogy a Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak címzett feljelentést

  • alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete,
  • alkotmányos rend elleni szervezkedés,
  • rombolás,
  • hazaárulás és
  • lázadás

miatt tették.

Az indoklásban hivatkoznak Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárra, idézik Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját, Halász Jánost, a Fidesz frakciószóvivőjét, Németh Szilárdot, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnökét, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárt, Budai Gyula fideszes képviselőt, Kovács Zoltán kormányszóvivőt, valamint Fodor Csabát, a Nézőpont intézet ügyvezetőjét.

Mirkóczki Ádám azt is elmondta, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén megkérdezte a titkosszolgálatok jelenlévő vezetőit, hogy létezik-e a Soros-terv. Kiemelte, hogy

a kérdésre nem kapott választ tőlük.Úgy fogalmazott, hogy az olyan emberekre, mint Soros György, nagyon is oda kell figyelni, ugyanis aki ekkora befolyással rendelkezik, azt nem lehet elbagatellizálni. A Fidesz viszont azzal, hogy „ilyen szinten túltolja azt a bizonyos biciklit”, csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott.

Egy kérdésre válaszolva azt felelte, hogy Soros György valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de eközben ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett. A nyilatkozatok alapján pedig „még nem beszélhetünk tervről” – mondta.

A KDNP szerint Soros gyakorlatilag a Sátán
Rózsafüzérrel lehet ellene védekezni.

A szóvivő visszakérdezett, hogy a kormány miért nem beszél például Merkel-tervről, amikor Angela Merkel német kancellár vagy Jean-Claude Juncker, az az Európai Bizottság elnöke sokkal “meredekebb” igényeket, illetve cselekvési pontokat fogalmaztak meg. Ezzel együtt ezek is csak nyilatkozatok és nem tervek – emelte ki Mirkóczki Ádám.

(MTI)

Kiemelt kép: AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik