Belföld

2,5 milliárdért alakítja át a T-Systems a BKK jegyautomatáit

bkk bélret- és jegykiadó automata (Array)
bkk bélret- és jegykiadó automata (Array)
Ennyibe kerül, hogy kiküszöböljék a pénzvisszaadó nyílás leragasztásával elkövetett csalásokat.

2,5 milliárd forintért alakítja át a T-Systems a BKK jegyautomatáit, hogy megszüntessék a gépek pénzvisszaadó nyílásának leragasztásával vagy eltömítésével elkövetett csalásokat – írja a Magyar Nemzet.

A pluszfeladatok ellátásához módosították azt a 2013-as megbízást, amelyben 5,6 milliárd forintért szerződtek a jegykiadó automaták leszállítására, üzembe helyezésére és üzemeltetésére. A szerződést már korábban is módosították, így az új megállapodással kilencmilliárdnál jár az összeg.

A szerződésmódosítás része az is, hogy minden jegyautomatára ki kell terjeszteni az automatikus hibajegy-generálást, az online tranzakciós adatbetöltést, valamint a vakok és gyengén látók menüjét.

A T-Systemst bízta meg a BKK az internetes jegyértékesítő rendszer létrehozásával is, ami végül botrányba torkollt, amikor súlyos biztonsági hibákra derült fény. A rendszert végül leállították, az informatikai vállalat két felsővezetője távozott, emellett a cég vállalta, hogy saját költségén új jegyrendszert készít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik