Belföld

Öt évet kapott az afgán menekült, aki fegyvert szegezett egy szegedi rendőr mellkasához

A Szegedi Járásbíróság a vádlottat hivatalos személy elleni – fegyveresen elkövetett – erőszak és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek – tudósít az MTI.

Az afgán férfi négyéves ausztriai tartózkodás után tavaly úgy döntött, hogy hazatér szülőföldjére, de az ehhez szükséges hivatalos ügyintézést nem várta ki, illegálisan útnak indult, a magyar hatóságok pedig elfogták.

A rendőrök tavaly augusztus 26-án vitték át a vádlottat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi épületébe. Az idegenrendészeti eljárással kapcsolatos ügyintézés elhúzódása miatt a férfi egyre agresszívabbá vált, majd megszerezte az őt lefogni próbáló rendőr fegyverét.

A pisztolyt két kézzel fogva a mellkasához húzta úgy, hogy a fegyver csöve előre nézett.

A rendőrök együttes erővel a földre vitték a férfit, a pisztoly visszaszerzése érdekében dulakodni kezdtek a vádlottal, aki eközben megharapta az egyik rendőr ujját. Végül a rendőröknek együttes erővel sikerült őt lefogniuk.

A vádlott arra hivatkozott, hogy öngyilkosságot akart elkövetni a pisztollyal, az őt megvizsgáló szakértők szerint azonban ezzel kapcsolatban ellentmondásokba keveredett. Megállapították, hogy a férfi pszichiátriai problémákkal küzd, de beszámítható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik