Belföld

Hónapokig nem merte elmondani a két kislány, hogy molesztálták őket

Öt év fegyház és öt év közügyektől eltiltás – ennyit kapott első fokon a férfi, aki a vád szerint molesztálta élettársa unokahúgait 2015-ben egy hajdúsámsoni tanyán. A Debreceni Törvényszék márciusban döntött, de az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. Az ügy a táblabíróság elé került, amely szerdán tartja első nyilvános ülését.

A férfit szexuális erőszak bűntettének kísérletében, szeméremsértés vétségében és folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntettében találták bűnösnek.A vádirat szerint a férfi 2012-ben költözött össze párjával. Egy szolgálati lakásként működő hajdúsámsoni tanyán éltek, mindketten egy állattartó telepen dolgoztak. A nő testvére gyakran megfordult náluk, szoros kapcsolat volt közöttük. Az asszony két – 8 és  13 éves – lánya szintén ragaszkodott a nagynénihez – és a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, többször előfordult, hogy egymásnál aludtak.

A férfi ezt a bizalmas viszonyt használta ki. A tavalyi év elején párjával együtt látogatóba ment a családhoz. Míg a testvérek beszélgettek, a férfi bement a másik szobába a gyerekekhez. Ez volt az első alkalom, hogy közeledett a nagyobbik lányhoz. Simogatni kezdte őt az intim testrészei közelében és csak azután hagyta ezt abba, hogy a gyerek eltolta a kezét. Ezalatt 8 éves kislány mellettük aludt.

Júniusban már a gyerekek mentek látogatóba. A férfinak ekkor a kisebbik lánnyal sikerült kettesben maradnia. Az ölébe ültette őt, megfogta a kezét és megpróbált a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A gyerek ellenkezett, nem értette, hogy mi történik vele ezért leugrott és kirohant a szobából. A vád szerint a kislány nagyon megrémült és nem mert senkinek sem beszélni a történtekről. Másnap reggel mindez megismétlődött, de a gyerek akkor is kiszabadította magát nagynénje párjának kezei közül.
Előfordult olyan eset is, hogy a kisebbik lányt a vádlott kísérte ki este a vécéhez, ugyanis az udvaron nem volt fény. Amikor azonban a kicsi kijött onnan, a férfin már nem volt nadrág. Csak akkor húzta vissza, amikor visszaértek a házhoz.

A két kislány kellemetlenül érezte magát, ezért a vendégség negyedik napon azt mondták, nem szeretnének maradni és hazavitették magukat. El akarták felejteni a történteket, ezért nem szóltak senkinek,  még egymással sem beszéltek erről hónapokon keresztül.

Egyszer azonban az idősebb testvér a tévében hallott egy hasonló hírt, ezután mondta el édesanyja párjának, hogy mit tett a rokonuk. A család feljelent tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik