Belföld

Ötre emelkedett az M5-ösön súlyosan megsérült rendőrök száma

Négy rendőrt még kórházban ápolnak az M5-ös autópályán történt tömegbaleset sérültjei közül. Ők mindannyian súlyos állapotban vannak – tájékoztatta a 24.hu-t az Országos Rendőr-főkapitányság kedd este. A legújabb adatok szerint végül öt egyenruhás esetében állapítottak meg súlyos sérülést, míg további tizenegy rendőrt könnyű sérülésekkel láttak el.

A rehabilitációhoz, a gyógyuláshoz a testület minden támogatást biztosít.

– fűzték hozzá a válaszlevélben.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset hétfőn kora délután történt Kecskemétnél, ahol két kamion és egy rendőrségi kisbusz ütközött össze. Ketten a helyszínen életüket vesztették, a rendőrségi kisbusz sofőrje és a Készenléti Rendőrség 30 éves járőrvezetője.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a kisbuszban utazó rendőrök közül hárman súlyos, tizenketten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A mentőszolgálat délután azt közölte, hogy tizenhat mentőautóval és négy mentőhelikopterrel vonultak a helyszínre, ahonnan végül tizenhat embert vittek el – az akkori információk szerint – három embert súlyos, tizenhármat pedig könnyű sérülésekkel.

Előbbi egyenruhásokat mentőhelikopterrel Budapestre, a Honvédkórházba szállították, a többieket pedig mentőautóval Kecskemétre.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik