Belföld

Visszavárják az őcsényiek a lemondott polgármestert

A falubelieknek elege van az újságírókból és nyugalomra vágynak.

Az őcsényiek nyugalmat szeretnének a faluban, nem akarnak több újságírót látni és azt szeretnék, ha Fülöp János visszaülne a polgármesteri székbe – számolt be helyszíni riportjában az Abcúg. A falubelieknek elege van a felhajtásból, amelyet a nagy médiafigyelem gerjesztett, és úgy gondolják, hogy a menekültek problémáját nem egy 2500 fős településnek kell megoldania, hanem a kormánynak és az EU-nak.

Őcsényben december 16-án időközi választás lesz, miután az előző polgármester, Fülöp János egy falugyűlésen lemondott, amikor botrány tört ki amiatt, hogy a helyi panzió tulajdonosa a magyar állam által oltalmazott menekülteket akart üdültetni. Az Abcúg szerint a helyiek túlnyomó többsége továbbra is Fülöpöt látná szívesen a falu élén, aki egyelőre még nem tudja, hogy újraindul-e.

A települést jelenleg Fülöp ellenlábasa, Kozma Zoltánné alpolgármester vezeti, aki megszervezte a botrányos falugyűlést, ugyanakkor a település lakói nem sok jót tudnak elmondani Kozmánéról. A lakosság találgatja, hogy ki indulhatna Fülöp ellenében, felmerült Fajszi Lajos neve is, aki Szekszárdon önkormányzati képviselő volt, és a 2013-as trafikbotrányban is felbukkant.

Kiemelt kép: Karancsi Rudolf/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik