Belföld

Tartozott barátnőjének, ezért úgy döntött, inkább megöli

Tartozása miatt akart ölni egy budapesti a férfi. A vádlott saját élettársával próbált végezni. Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé hamarosan – derült ki a Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatásából.

A vádirat szerint a pár 2015 szeptembere óta élt együtt a nő XV. kerületi lakásában. A férfi, hosszabb időre visszanyúlóan, többször kért kölcsön az asszonytól, 2016 márciusáig összesen csaknem 3 millió forintot. Azt ígérte, hogy a pénzt március 2-án visszafizeti egy budapesti bakfiókban, illetve átadott egy nőnek egy meghatalmazást, hogy ő maga is fel tudja venni az összeget.

Ám a férfinak azonban esze ágában sem volt visszaadni a pénzt, számlája sem volt. Az adósságtól ellenben meg akart szabadulni, méghozzá úgy, hogy megöli a barátnőjét. Még aznap felcsalta őt a ház padlására, majd amikor felértek a lépcső tetejére, lelökte az asszonyt. A nő legurult a lépcsőn és a feljáró előtti betonra zuhant. Mozdulni sem bírt, a férfi ekkor otthagyta, ám 20 perc múlva visszatért. Amikor látta, hogy élettársa még életben van, fojtogatni kezdte illetve egy fémvégű bottal ütlegelte.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a nő segélykiáltását meghallották a szomszédok és értesítették a rendőrséget, illetve a mentőket. A férfi azonban még az előtt elmenekült, hogy megérkeztek volna. Végül elfogatóparancs alapján, március végén kapták el.

A nő életveszélyes sérüléseket szenvedett és a vád szerint azért élhette túl a támadást, mert időben kapott szakszerű orvosi ellátást.  Ha a férfit bűnösnek találják, húsz évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik