Belföld

Spät: Matolcsy pénzszórása pofátlanság

Az Együtt politikusa szerint a jegybank kis gömböcként zabálja fel a közpénzt.

Lapunk írta meg, hogy a Matolcsy György vezette jegybankban a dolgozók létszáma pár év alatt csaknem két és félszeresére nőtt. A Monetáris Tanács tagjainak díjazása pedig hétszer annyiba kerül, mint öt éve. Matolcsy érkezése előtt 580-an dolgoztak a nemzeti banknál, mára több mint 1400-an kapnak fizetést a jegybanktól, aminek csak egy részét magyarázza a PSZÁF beolvasztása.

Spät Judit, a párt elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy a Monetáris Tanács tagjainak juttatásai rakétasebességgel emelkednek: havi 64 millióról 2016-ra 315 millió forintra nőttek a testület tagjainak személyi jellegű juttatásai, idén fél év alatt 213 milliót fizetettek ki erre a célra.

Jól látszik, hogy Matolcsy György és a Fidesz maffia-kormánya puszta kifizetőhellyé silányította a jegybankot és annak alapítványait. Matolcsy Györgynek és a jegybank többi vezetőjének abba kell végre hagynia a közpénzek lenyúlását és elherdálását.

 

Spät Judit szerint pofátlanság, hogy a jegybanki dolgozók létszáma és a Monetáris Tanács tagjainak fizetése pár év alatt a sokszorosára emelkedhetett.

Mint írta, ebből is látszik, hogy a MNB teljesen átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül működik, Matolcsy György pedig úgy szórja a pénzt, ahogy neki tetszik: legyen szó fizetésről, luxusingatlan megvásárlásáról, 40-50 milliós kedvezményes hitelek osztogatásáról, vagy éppen rendezvényszervezés céljából méregdrága jamaicai luxusutaztatásokról.

Az Együtt politikusa vérlázítónak tartja, hogy a maffiakormány és Matolcsy jegybankja adófizetői pénzből jutalmaz hűséges haverokat. Ismét bebizonyosodott, hogy elnöke a jegybankot és annak alapítványait puszta kifizetőhellyé silányította. Az ellenzéki párt ezért felszólítja az MNB-elnököt, hogy azonnal fejezze be a közpénz jegybankon keresztül történő szórását, mert a jegybank függetlensége nem jogosítja fel a magyar emberek pénzének elherdálására.

(Kiemelt fotó: MTI / Kovács Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik