Belföld

Nem engedték be a mentőket az eszméletlen nőhöz a bizalmatlan lakók

mentőautó (mentő, )
mentőautó (mentő, )

Eszméletlenül fekvő idős nőhöz kérték a mentők segítségét Budapesten. Az asszonyra egy VIII. kerületi ház folyosóján talált rá a bejelentő. Ugyan elmondta, hogy melyik az ő kaputelefonja, de a beszélgetés után elhagyta a lakást, hogy a beteg mellett lehessen.

Bajtársaink hamar a helyszínre érkeztek, de a kaputelefonra senki nem felelt. Az irányítás megpróbálta visszahívni a bejelentőt, ám ő nem vette fel a telefont. Elszánt bajtársaink szinte az összes lakásba becsengettek, hátha valaki beengedi őket. Több lakásban a lakók valószínűleg nem voltak otthon, két válasz azonban kiábrándító volt. A bizalmatlan lakók ugyanis nem engedték be a segítségül érkező mentőcsapatot. Bárki állíthatja, hogy a mentőktől érkezett – hangzott a válasz.

Végül a mentősofőr rutinja segített, aki bekapcsolta a mentőautó szirénáját és addig hagyta „üvölteni”, amíg a hangjára kinyíltak az egyébként berezonáló ablakok. Ekkor egy lakó szaladt le és engedte be percekig várakozó mentőket, akik végül stabil állapotban szállították kórházba az idős asszonyt – derül ki az Országos Mentőszolgálat tájékoztatásából.

(Kiemelt kép: Valics Dezső, Országos Mentőszolgálat/ illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik