Belföld

Kivilágítatlan lovaskocsi miatt halt meg egy nő Baján

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki két balesetet is okozott egymás után kivilágítatlan lovaskocsijával. A második ütközésnál utasa lezuhant a bakról és meghalt. Az ügyészség a hajtót halálos közúti baleset gondatlan okozása és cserbenhagyás miatt állítja a bíróság elé.

Az ügy vádlottja, egy 32 éves bajai férfi tavaly szeptember 15-én hajnalban, Baja határában karambolozott. Vaskút irányába haladt a lovaskocsiján, amelyen nem csak lámpa, de még fényvisszaverő tábla sem volt. Mögötte – vele azonos irányban – egy autó érkezett. A sofőr későn vette csak észre a kivilágítatlan kocsit, ezért hátulról belehajtott.

A vádlott annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, nem állt meg, hanem továbbhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki vagy segítségnyújtásra szorul-e.

– áll a vádiratban.

A vádlott a karambol után alig 150 métert tett meg, amikor egy szintén mögötte közlekedő teherautó ugyancsak féktávolságon belül észlelte, és hátulról nekiütközött.

A lovaskocsi az ütközés erejétől az útpadkára sodródott, míg a teherautó a másik oldalon, az árokban kötött ki. Utóbbi járműről  leszakadt egy műanyag alkatrész, amely nekicsapódott egy szemből érkező és a balesetet észlelve megálló kocsinak. A lovaskocsi bakján utazó nő az padkára zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy négy nap múlva a kórházban életét vesztette. A hajtó árokba esett és súlyos, töréses sérülései keletkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik