Belföld

Németh Szilárd: A Fidesz sosem mosta össze a menekültek és a bevándorlás ügyét

Németh Szilárd sajtótájékoztatót tartott vasárnap, aminek keretében többek közt azt mondta:

a menekültek ügyét és a bevándorlás ügyét mi sosem mostuk össze.

Hogy hol mossák össze ezt a két ügyet?

Brüsszelben.

A Fidesz alelnöke szerint Őcsényben provokáció történt, ő nem hiszi el, hogy „ott emberek szaladgáltak és szurkáltak kifelé mindenféle gumikat” – írja a Hír TV.

Nem üdülni mentek volna Őcsénybe a menekültek, hanem beilleszkedni a magyar társadalomba
A Magyarországon menekültstátuszt kapó emberek kilencven százaléka családhoz tartozik, csupán öt százalékuk egyedülálló férfi vagy nő.

Úgy látja, a kormány elég magas szinten gyakorolja az emberiességet, ez szerinte abból is látszik, Magyarország hogy oltalmazza a menekülteket.

Mint korábban megírtuk, Beer Miklós váci megyéspüspök, Veiszer Alinda és Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezetők, Hajós András zenész és Gégény István, a keresztény SZEMlélek blog főszerkesztője közös petíciót hirdetett az emberséges társadalom védelmében, melyben azt írják:

Olyan társadalommá lettünk, amelyben az előbbi értékeket bármikor felválthatja az ismeretlentől való félelemből fakadó agresszió, ahol a vitás helyzeteket bicskával, téglával oldják meg az egyébként békés állampolgárok.

Németh Szilárd ezzel szemben úgy látja, ha van biztonság, rend és párbeszéd egymás közt, akkor nem kell petíciókat indítani.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik