Belföld

Netes játékkal akar rajongókat szerezni a Mol a felhőkarcolójának

Pokoli tornyot pattintana Újbuda szövetébe a Mol, Lázár János nem örül, az olajcég trükközik.

A vártnál hevesebb közéleti harc bontakozott ki azon a felhőkarcolón, amit a Mol szeretne megépíteni a XI. kerületi Kopaszi-gáton. Az olajcég állítja, több irodaépületéből végre egy, 21. századi irodaházba költöztethetné minden idepasszoló tevékenységét. A főváros áldását is adta az újbudai Manhattanre, de a kormányoldalról nem találkoztak túl sok támogatással.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszélt arról csütörtökön, hogy kissé megalománnak tartja a Mol elképzelését, nem kellene a budapesti történelmi látképet egy 120 méteres toronnyal megrongálni. A Mol ekkor nekikezdett a közvélemény megdolgozásának, előbb képeket posztolt arról, hogy nézne ki a látkép a toronnyal, majd most

kitaláltak egy netes játékot, aminek lányege, hogy az ember fotózzon egyet a Kopaszi-gát irányába, töltse fel a lenti poszt alá, és a cég a panorámába illeszti a Mol Towert.

A hétfő reggelig a 20 legtöbb reakciót kapó képbe beillesztik a tervezett székházat. Azzal valószínűleg nem számoltak, hogy páran feltöltenek majd képet a Bugacról, a Yellowstone Nemzeti Parkról vagy a Marsról, és ezek is benne lesznek a top 20-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik