Belföld

Váratlan helyről jön segítség a kormány gyepálta Jobbiknak

Az LMP kiáll a Jobbik mellett és szintén Fidesz vezérelte ügyészséget kiált.

Nagy hadjáratot indított a kormány a Jobbik ellen, a párt szerint ennek tudható be, hogy eljárást indított ellenük az ügyészség. Amiatt nyomoznak, mert az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálta volna a párt gazdálkodását, de az ÁSZ szerint a Jobbik nem működött együtt, sőt akadályozta a vizsgálatot úgy, hogy nem adta át a szükséges dokumentumokat.

A Jobbik ezzel szemben azt állítja, hogy rosszhiszemű volt a számvevőszék, ami úgy vizsgálta az idei év első félévét, hogy arról nem jelzett időben, és amikor elmentek volna a vonatkozó iratokért, akkor épp szabadságon volt a gazdasági igazgató, így nem tudta nekik megkeresni és átadni a dokukat.

Nem várt helyről kapott most segítséget a Jobbik: az LMP írt közleményt arról, hogy “a képviseleti demokrácia ma újabb mélyütést kapott Orbán Viktor kormáától”. Az ügyészséget csak “fideszes ügyészségként” emlegetik, ami többször bizonyította a párt szerint, hogy politikai utasításra indít eljárásokat. Az LMP elfogadhatatlannak tartja mindezt, és így fogalmaznak:

A jogállami keretek felszámolásával a kormánypártok új sebességbe kapcsoltak a demokratikus intézményrendszerek totális politikai uralom alá vonása érdekében.

Az LMP ezért segítő jobbot nyújt, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezetéhez fordul, hogy számba vegyék a lehetséges jogi megoldásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik