Belföld

9 milliárd forintból újul meg a János-kórház

A pénz nagy része építészeti munkálatokra megy az intézményben, ahol legutóbb a fűtéssel volt gond.

Összesen 9,3 milliárd forintot fordítanak a Szent János Kórház fejlesztésére 2020-ig az Egészséges Budapest program keretében, a tervezési munkák már idén elindulnak – írta pénteki számában a Világgazdaság.

Az építészeti munkálatokra több mint 7 milliárd forint, orvostechnikai, informatikai fejlesztésekre pedig 2,3 milliárd forint van a tervezett költségvetésben. A kórház MR-készüléket és egy érfestő berendezést is kap – közölte a lappal az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága.

A tárca tájékoztatása szerint a korszerűsítés és az eszközpark fejlesztése több ütemben, de a folyamatos betegellátás biztosítása mellett történik, az ütemezésről ugyanakkor nem közölt részleteket az Emmi. A felújítás során a kórház szakrendeléseit átköltöztetik a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg szakrendelőibe – idézi az MTI a Világgazdaságot.

Az intézményben legutóbb a fűtéssel volt gond. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a hírekre reagálva közleményt adott ki, amiben először tagadta azokat az értesüléseket, hogy meghibásodásról lenne szó, azután jelezték, hogy egyes berendezések cseréjét végzik, és azt is elismerték, hogy vannak osztályok, ahol nem tudják biztosítani a 20 fokos hőmérsékletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik