Belföld

Kirakták az ellenzékieket a bizottságukból Ferencvárosban

Tegnap megírtuk, hogy politikai leszámolásra készül a IX. kerületi Fidesz: két ellenzéki képviselőt, Baranyi Kriszinát (Együtt) és Jancsó Andreát (LMP) tervezték kirúgni a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottságból – csak ennek a tagjai –, mert kényelmetlenek voltak a kerületi vezetésnek.

A mai testületi ülésen minden pontosan úgy történt, ahogy jósoltuk. Zárt ajtók mögött, vita nélkül szavazták ki a két ellenzékit a bizottságukból. Azaz a többi ellenzéki képviselő sem harcolhatott nagyon az LMP-s és az együttes politikus helyéért, pedig a bizottsági helyük után kapott pénz fontos része a fizetésüknek.

Bácskai János fideszes polgármester ma azt nyilatkozta, hogy azért döntöttek így, mert nemtelen politikai támadásokat intézett ellenük a két képviselő. 

Mivel Baranyi külföldön tartózkodik, ezért csak Jancsó Andreát értük el. Ő azt mondta, átnézi az önkormányzat szmsz-ét, és ha van lehetősége lépni valamit, akkor lépni is fog.

A két képviselő tegnap azt mondta nekünk egybehangzóan, hogy hiába próbálják ellehetetleníteni őket anyagilag, folytatják munkájukat, és továbbra is felhívják a figyelmet a kerületi visszásságokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik