Belföld

Büdösbogár-para van Budapesten, Debrecenben és Pécsen

A címeres poloskafélék a ma még főként a nagyobb városokban jelentenek problémát. Budapest után Debrecenben, és Pécsett szenvednek tőle a legjobban, a térképes alkalmazás szerint. De Soprontól Makóig az ország jelentős hányadán jelentették a nem kívánatos élőlények jelenlétét és a fertőzés egyre terjed.

– közölte az Abatox Kft. abban a közleményben, amelyben felhívták a figyelmet, hogy elkészült a legfrissebb Büdösbogár-térképük. A térkép a fantasztikus budosbogar.hu URL-címen érhető el.

A büdösbogárral legfertőzöttebb területek.

Mivel ezek a rovarok árukereskedelem útján importálódtak hazánkba, nem meglepő, hogy főként a nagyobb városokban terjedtek el leginkább zavaró méretekben. Ráadásul városi környezetben az átteleléssel sincs gondjuk, hiszen könnyen képesek behúzódni a közeli házak apróbb zugainak kevésbé fagyos pontjaira. Ami gyerekjáték, hiszen immunrendszerük -20 fokig csak lelassul, de nem áll le, a peték meg egészen -50 fokig is bírják a farkasordító hideget

– mondta erre Szigeti Zsolt, a cég ügyvezetője. De nem kell aggódni, mert meg fog oldódni a probléma.

A problémát várhatóan a természet maga oldja meg. Ugyanis ha kedvező környezeti feltételek miatt egy faj egyedszáma túlnő az eltartó képessége határán, könnyen összeroppanhat az állomány. Termékenységcsökkenés, vagy épp fajon belüli betegségek jelenhetnek meg, ami visszaveheti a számukat.

– írja a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik