Belföld

A Soros-tervről és a Rogán-tervről vitázott az MSZP és a Fidesz

Mint korábban megírtuk, Molnár Zsolt nyilvános, televíziós vitára hívta ki Gulyás Gergelyt, a Fidesz új frakcióvezetőjét és Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert. Gulyás Gergely válaszában azt írta: „állunk rendelkezésre a bevándorlással kapcsolatos vitára”, közölte, hogy Németh Szilárd szívesen vitázik a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökével.

A vitát végül csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában tartották, Németh Szilárd kezdésként azt mondta, Molnár Zsolték már a nyáron bejelentették, hogy botrányt akarnak.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz miért mindenre azzal válaszol, hogy „Soros”, Németh Szilárd annyit reagált, „hírlapi kacsákkal” a nemzetbiztonsági bizottság ülése nem foglalkozik, az azeri baltás gyilkos ügyével pedig azért nem, mert „nincs ilyen ügy”, szerinte nincsen semmilyen bizonyító dokumentum nem található.

Magyarországig érnek a 745 milliárd forintos azeri pénzmosási ügy szálai
Megmutatjuk, hogyan most tisztára a pénzét észt bankokon keresztül az azerbadjzsáni elit.

Németh Szilárd szerint az a valós problémát az országon átmenő őrizetlen emberek adják, illetve a Soros-tervvel példálózott, ami a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint még mindig az egymillió menekült befogadásáról szól.

Mennyi igaz a Soros-tervből és a nemzeti konzultációból?
Nem sok. Darabokra szedtük és elmondjuk azt is, mit akart valójában elérni Soros György.

Molnár Zsolt rámutatott, hogy Rogán Antalnak kellene vele szemben ülnie, mert őt hívta meg előzetesen a vitára. Szerinte a kormánypárt visszaél a többségével a nemzetbiztonsági bizottságban, a Soros-tervet pedig álproblémának, nemlétező történetnek nevezte.

A Rogán-tervről kell beszélni

– mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke.

Hozzátette, tiszteli Németh Szilárdot, hogy eljött a vitára, de úgy gondolja, hogy a Soros-tervet a Habony-Rogán-művek” főzték ki.

A Fidesz alelnöke ezzel szemben úgy látja, hogy ma Magyarország megadja azt a lehetőséget, hogy Nyugat-Európából jöjjenek ide az emberek, és ne tőlünk vándoroljanak ki oda.

Ön is része a Rogán-tervnek

– válaszolta Molnár Zsolt, aki a Soros-tervet az emberek becsapásának tartja.

Szerinte a Fidesz szimbólummá tette a drótkerítést, de hangsúlyozta az MSZP álláspontját, hogy meg kell védeni a schengeni határt.

Abszolút butaság, amit mond

– reagált Németh Szilárd.

Molnár Zsolt bizonygatja, hogy nem akarják lebontani a kerítést, amire Németh Szilárd annyit mondott: dehogynem.

Hülyének nézik az embereket

– mondta a Soros-tervről Molnár Zsolt, aki úgy véli, hogy a valós problémákról – oktatás, egészségügy – kellene beszélni.

Németh Szilárd szerint a nemzeti konzultáció felhatalmazást és erőt ad a kormánynak, ami világossá teszi, milyen intézkedésekre van szüksége jelenleg Magyarországnak. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint ezzel kivezetik az országot Európából.

A Fidesz alelnöke arra kérte az embereket, hogy ne üljenek fel a hazudozásnak, hanem töltsék ki a konzultációt. Molnár Zsolt viszont úgy látja, a jövőben ezek után akár havonta lehetnek nemzeti konzultációk, arról, hogy kétszer kettő tényleg négy-e.

Ha úgy járunk, mint Spanyolországban vagy Macedóniában, akkor a Soros-terv teljesül

– jegyezte meg Németh Szilárd.

Önök félnek a választásoktól

– mondta Molnár Zsolt Németh Szilárdnak, aki szerint félnivalója annak van, akinek bukott miniszterelnök-jelöltje van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik