Belföld

Ellopta a posta páncélszekrényét Márió, amiben minden volt, csak pénz nem

Két szabadnapos rendőrök akadályozta meg, hogy egy tolvaj elsétáljon, pontosabban eltalicskázzon a röszkei posta egyik páncélszekrényével. A pár arra ébredt szeptember 12-én hajnalban, hogy a velük élő két szolgálati kutya – Ninja, a belga juhász és Maya, a német juhász is – ugat. Megszokták, hogy parancsszóra elhallgatnak, de most a harmadik figyelmeztetés után sem csendesedtek el.

Ekkor már gondoltam, hogy a kutyáink nem egy kóbor macskára figyeltek föl, kimentem megnézni, mire, kire lármáznak. Zseblámpával világítottam be a házunk előtti utcafrontot, és az egyik rózsabokor tövében egy fura, fehér csomagra lettem figyelmes. Na meg arra, hogy valaki kuporog mögötte, igyekszik láthatatlanná válni, de nem sok sikerrel.

– mondta a Zsaru magazinnak Köteles Krisztián törzszászlós, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa.

Először azt hitték, hogy egy határsértőnek sikerült átjutnia a műszaki záron, őt érezték meg a kutyák. Odamentek a bokorhoz, és először a csomagot nézték meg közelebbről, amelyen az állt: Magyar Posta.

A bujkáló előjött, egy sísapka volt az arcába húzva, két kivágott lyukkal a szeménél. Teljesen egyértelmű volt, hogy betörőt fogtak. A fiatalember egész idő alatt egy hangot sem szólt, csak vigyorgott bambán, elmenekülni sem próbált.

A két rendőr bemutatkozott, szolgálatba helyezték magukat, értesítették az ügyeletet, és visszatartották a 26 éves röszkei F. Máriót. A helyszínre érkező jár­őrök jelezték, hogy pár perccel szabadnapos kollégáik hívása előtt a röszkei posta riasztója is jelzett. Valaki kivágta a posta udvarának kerítését, betörte az épület fotocellás üvegajtaját, és a falból kiszakított egy számzáras páncélszekrényt. A posta egyik kiskocsijára rakva vitte el. Ez volt az a fehéren világító csomag, amit a két egyenruhás észrevett.

Fiatal ellen lopás miatt indult eljárás. Később már beszélt, és nemcsak a röszkei postai betörést, hanem egy másik bűncselekmény elkövetését is beismerte.

Otthon akarta szétverni a páncélszekrényt, de nem lett volna benne nagy öröme: a posta abban csak iratokat, nyomtatványokat tartott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik