Belföld

Szegeden is megbuktatnák Botkát

A Fidesz megfontolna egy időközi önkormányzati választást a városban.

B. Nagy László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került. Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége, ezért el kellene gondolkodni azon, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet.

A kormánypárti politikus szerint Botka László bukását nem az okozta – mint azt a szocialista politikus állította -, hogy politikai maffia behálózta a baloldalt, “ez csak ürügy”, a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik.

Botka: „A politikai maffia behálózta az ellenzéket”
A leköszönő miniszterelnök-jelölt szerint világossá vált, hogy a „demokratikus ellenzék” nem akar nyerni.

A városban ugyanis rengeteg a korrupciógyanús ügy, például a Szeviép esete – amelyben mintegy 10 milliárd forint értékben elvégzett munkát nem fizettek ki – és a Mars téri piac beruházása, amelynek előkészítésekor pavilonokat dózeroltak el – sorolta. A fideszes képviselő szerint a szegediek arcul csapva érzik magukat.

B. Nagy Lászlót megkérdezték arról, hogy 2020. június 4-étől a Csanád nevet is felveszi Csongrád megye. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy egy “alulról jövő” kezdeményezésről van szó, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés jóváhagyott. Az átnevezés várható költségeit elenyészőnek nevezte. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik