Belföld

Tarjányi Botka lemondásáról: Új helyzet van

zoom tarjányi péter
zoom tarjányi péter

Nem érez felelősséget Botka László lemondásáért Tarjányi Péter, noha az általa vezetett Magyar Progresszív Mozgalom néhány napja kifejezetten azzal a szándékkal bontott zászlót, hogy a szocialista miniszterelnök-jelölt hátralépjen.

„Az a cél, hogy Botka László hátrébb lépjen, és egy, a pártok felett álló miniszterelnök-jelöltet építsenek fel, aki mögé be tudnak állni a demokratikus ellenzék pártjai” – idézte múlt csütörtökön a hvg.hu Tarjányit, aki Lattmann Tamással közösen tartott sajtótájékoztatót. Lattmann azzal állt elő a napokban, hogy ő lett volna négy baloldali párt közös miniszterelnök-jelöltje, de Botka érkezése ezt keresztülhúzta.

Tarjányi most azt mondta a hvg.hu-nak: egyetért azzal, hogy nyomást helyeztek Botkára, de szerinte nem volt cél a szocialista miniszterelnök-jelölt távozása, sokkal inkább egy új, közös ellenzéki jelölt megtalálása. Szerinte most új helyzet van, újra egyeztetésre hívják a baloldal jelöltjeit, és van még idő arra, hogy 2018 áprilisáig megtalálják és felépítsék az új jelöltet, akivel nyerni lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik