Belföld

Orbán megint népszerűbb lett

A Fidesz stabil 25 százalékkal kétszer nagyobb támogatást tudhat magáénak, mintaz MSZP, a kormányfő népszerűsége is elindult felfelé.

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 25 százalékon állt szeptemberben. A Jobbik is hozott egy százalékpontot, ezzel 11 százalékon áll, míg az MSZP egy százalékpontot vesztve 12 százalékos támogatottságra számíthat.

A fele bizonytalan

A Publicus Intézet Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásában a kérdés így hangzott: „Ha most vasárnap országgyűlési választások lennének, Ön melyik pártra adná szavazatát?”

  • Az LMP tábora változatlanul 3 százalék.
  • A DK támogatottsága egy százalékpontot növekedve 4 százalékon áll.
  • Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot, és ez most sem sikerült ez a Párbeszédnek, és az MLP-nek sem. A Kétfarkú változatlanul egy százalékon áll.
  • A Momentum Mozgalom támogatottsága április óta 2 százalék.
  • A bizonytalanok aránya 40 százalék.
Forrás: Publicus Intézet

Orbán, Botka, Vona

Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége a múlt hónapi egy pontos csökkenés után, mostegy pontot növekedett, így 40 ponton áll. Ez januárhoz képest összesen kilenc pontos visszaesés, ám közel fél éve beállt a 39-42 pontos sávba.

Botka László (MSZP) népszerűsége a ebben a hónapban is három pontot csökkent, így 33 pont. Ez januárhoz képest hét pontos csökkenés, azonban az áprilisi csúcsponthoz képest 11 pontos folyamatos olvadás.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége a múlt hónapi két pontos csökkenés után, most újra két pontot csökkent, és így 30 pont. Ez januárhoz képest egy pontos csökkenés, viszont a júniusi csúcsához képest hat pontos.

Gyurcsány Ferenc (DK) a múlt havi csökkenés után most két pontot növekedett, 19 pont. Ez januárhoz képest két pontos csökkenés, ám elmozdulás a múlt havi mélypontról.

Forrás: Publicus Intézet

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik