Belföld

Felcsútra vinne menekülteket a Migration Aid

A Migration Aid nevében Siewert András reagált az Őcsényben történtekre a szervezet honlapján.

Mert mától én is menekült vagyok. A hozzám hasonlóan elszánt társaimmal menekülni fogunk az országban városról városra, faluról falura. Mindenhol megállunk egy időre, beszélgetünk és ismerkedünk. És szeretnék a szemébe nézni azoknak, akik tőlem és a menekülttársaimtól elvitatják a jogot, hogy szabadon járjunk-keljünk az országban. Eszünk és zenélünk, felülünk a kisvasútra, megnézzük a Felcsút-Ferencváros meccset. Mi, a menekültek.

Siewert András azt írja, Őcsény példája intő jel: a helyzet súlyosabb, mint gondoltuk.

Messze kerültünk a menekült kérdéstől, látszólag. Pár száz csüggedt, elüldözött, menekültként nyilvántartott emberrel riogatva tart sakkban egy egész országot a kormánypropaganda.

A Migration Aid arra kéri a magyar polgármestereket, hogy kezdjenek el a rájuk bízott települések lakóival arról konzultálni, megszállhatnak-e náluk néhány éjszakára.

A csengő működik?
„De miért pont itt, bazmeg?!” Ez a községi kérdés. A csengő működik?

Pénteken a magyar miniszterelnök is megszólalt az Őcsényben történtekről, szerinte „semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Őcsényben tiltakoznak a migráns gyerekek táboroztatása ellen, mert annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyermekek érkeznének”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik