Belföld

Járókeretes idős nőt fosztott ki

A férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. Nem jogerősen 4 év fegyházra ítélték.

 

A 49 éves férfi vasárnap egy járókerettel közlekedő 82 éves nőtől vette el értékeit. Az idős nőre a V. kerületben, az Október 6. utcán figyelt fel, követni kezdte, megszólította és beszélgetni kezdett vele, majd egészen a lakóhelyéig kísérte. Ekkor kért egy pohár vizet, amit a sértett visszautasított.

A férfi ekkor agresszívvé vált, hirtelen megragadta a járókeretre akasztott táskát, de annak szíja a járókeretre volt tekerve, ezért rángatta, miközben a járókeretet is kirántotta az asszony kezéből.

Az idős nő segítségért kiabált, próbálta táskáját visszaszerezni, de a járókeret nélkül elvesztette egyensúlyát, elesett. A kiabálást járókelők hallották meg, akik a férfit elfogták, és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A férfit kifosztás miatt  gyorsított eljárásban bíróság elé állították. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat 4 év végrehajtandó fegyházra ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik