Belföld

Ezentúl sokkal nehezebb lesz kocsmát nyitni a bulinegyedben

A VII. kerületi önkormányzat október 3-án egy rendkívüli ülésen vitatja meg Belső-Erzsébetváros, azaz a bulinegyed jövőjét, jó eséllyel szigorítják a jelenlegi rendeleteket. A kerület csütörtök este kiküldött sajtóközleménye alapján körülményesebb lehet alkoholt áruló vendéglátóhelyet üzemeltetni az Erzsébet körút, Király utca, Károly körút és Rákóczi út által határolt területen.

Ha a testület elfogadja az alábbi javaslatokat, azzal jelentősen korlátozzák, hogy további szórakozóhelyek, kocsmák nyíljanak a környéken. 

Az előterjesztés ugyanis megtiltaná, hogy az önkormányzat saját tulajdonában lévő helyiségek szeszesital árusító üzlet céljából kerüljenek bérbeadásra, illetve a már kiadott helységek funkcióváltását sem támogatják.

Ezen kívül nagyobbra cserélnék a kukákat, és a köztisztaságra is többet fordítanának. A bulinegyedet érintő Klauzál téren felújítanák a nyilvános vécét, illetve a Kazinczy utca és Király utca sarkán lévő játszótéren új illemhelyiséget építenének. Az önkormányzat növelné az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság létszámát és több rendőr járná az utcákat.

És végül az előterjesztés alapján jövő héten arról is szavazhatnak, hogy a frekventált részeken állandó közterület-felügyelői jelenlétet biztosítsanak.

Borítókép: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik