Belföld

Késsel támadt egykori tanítónőjére a petőfiszállási gyilkos

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

bűnügyes. 2017. 09. 27. 11:09

Egykori tanítónőjére támadt késsel az a férfi, akit a múlt héten fogtak el, és akiről időközben kiderült, ő követte el a hét évvel ezelőtti, petőfiszállási gyilkosságot. A Zsaru magazin cikke szerint a 41 éves V. Zénó állítólag tartozásokat halmozott fel, ezután döntött úgy, hogy pénzt szerez az asszonytól, aki minden 30 és 60 év közötti lakost tanított a településen. Azt gondolta, hogy az egykori pedagógus tart otthon pénzt.

A férfi elbújt egy tanya udvari mellékhelyiségében, és késsel a kezében, sapkáját az arcába húzva ugrott elő onnan. A bicskát a 83 éves nő torkához szorította, és azzal fenyegette, hogy megöli. Néhány ezer forintot kapott, mert kiszemeltjénél nem volt több. De a támadó ötvenezret akart. Az asszonynak sikerült átejtenie a férfit, azt mondta neki, kér kölcsön a szomszédjától, aki ugyan most piacozik, de van tartaléka, szerez tőle. A rabló belement, de rosszul tette: az asszony  – bár rettegett – szólt ismerősének, hogy mi történt vele. Bemenni nem mert ugyan hozzá, a kertkapunál mesélte el, hogy megtámadták. A szomszéd látta a fojtogatás nyomait az idős nő nyakán, és bement pénzért, közben hívta a polgárőrséget. Ekkor a támadó a vasútállomáson várakozott.

Azt tervezte, ha valami nem úgy történik, ahogy megbeszélték, megkeresi éjjel az asszonyt, és elvágja a torkát.

Az értesített polgárőr szólt a rendőröknek, akik visszahívták az asszonyt, és kérték, hogy húzza az időt, és ne menjen a támadó közelébe, a segítség már úton van. A két asszony a kapuban maradt, de feltűnt a késes férfi. Látták, hogy  figyeli őket. A szomszéd lassan, egyenként számolta le a bankókat, közben próbálta nyugtatgatni ismerősét.

A szomszédasszony egy idő után intett a rablónak, hogy menjen oda. Ezzel időt akart nyerni. Arra is gondolt, hátha felismerik a szemét ekkor már nem takaró rablót. De erre már nem volt szükség, időközben megérkeztek a rendőrök. A támadó az erdőbe menekült, de utolérték. Ekkor a kést maga ellen fordította és azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz. Erről végül sikerült lebeszélniük.

Fotó: police.hu

A férfi ellen rablás miatt eljárás indult, rács mögé került. Bogdány Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese azonban felfigyelt az elfogásról készült jelentésre.

Petőfiszálláson nagyon ritka az ilyen jellegű bűncselekmény, viszont hét évvel ezelőtt történt egy megoldatlan eset: egy 66 éves helyi asszonyt megöltek, több mint 40 sérülést találtak a testén, kisebb, életlen késektől, ollóktól, partvisnyéltől, ütésektől. Az áldozat ugyancsak idős volt, és egyedül élt egy tanyán. Azt sejtették, hogy gyilkosa ismerhette, helyi, környékbeli, erősebb férfi végezhetett vele.

Fotó: police.hu

Az áldozat védekezett, a körme alatt meg is találták a gyilkos DNS-ét. Akkor csaknem ötven férfit ellenőriztek, de a tettes nem volt közöttük, csak testvére, aki alkalmi munkákat végzett az asszonynál.

V. Zénót azért nem volt közöttük, mert jelleme akkor nem illet bele a profilba. Büntetlen előéletű volt, magának való, csendes, és 93 éves nagyanyjával élt. Ám a két eset már sok egyezést mutatott: az erőviszony-különbség, az áldozat kiválasztása, a kés használata és néhány érthetetlen momentum is. A DNS- minta pedig mindent alátámasztott.

A férfi beismerte, ő ölte meg az özvegyasszonyt, akit nem ismert személyesen. Azt mondta, dulakodás közben döntötte el, hogy végez az asszonnyal, mert félt, hogy később lebuktatta volna.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.