Belföld

Kirúgott momentumos: a fideszes önkormányzatnak adtak igazat

Nem fogadták el azt az érvelést, hogy Pencz András nem látott el politikai és bizalmi feladatot.

Budafok-Tétény fideszes önkormányzata jogszerűen bontotta fel a Momentum-tag Pencz András megbízási szerződését – erről döntött az Egyenlő Bánásmód Hatóság.

A hatósághoz Pencz fordult, aki azzal érvelt, hogy politikai véleménye miatt rúgták ki. A Momentum egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen Németh Zoltán kerületi alpolgármester elmondja Pencznek, hogy kitűnő munkát végzett, de az olimpia rendezése, ami ellen a Momentum aláírásgyűjtést szervezett, fontos számukra.

Az a kérdés, hogy ki lehet-e rúgni valakit azért, mert nem Fidesz-hívő
Pencz András a Momentum tagja. Korábban egy fideszes önkormányzatnál végzett szakmai munkát, de kirúgták. Azt mondja, kezdetben semmi baj nem volt azzal, hogy mit csinál a szabadidejében. Most perre készül. Interjú.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntéséről az önkormányzat számolt be. Eszerint a hatóság nem fogadta el Pencz azon állítását, hogy sem politikai, sem bizalmi feladatokat nem látott el, mert a polgármester legszűkebb környezetének, a polgármesteri kabinetnek volt munkatársa, és minden megbeszélésen részt vett.

Azt állítják, hogy Pencz Andrást előre figyelmeztették: a Momentum párttá alakulása után új helyzet áll elő, mert nem lehet a polgármesteri kabinet tagja egy olyan párt tagja, amely a polgármestert és pártját meg akarja buktatni, és szembemegy az önkormányzat alapvető célkitűzéseivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik