Belföld

Rétvári: A pedagógushiány nem országos jelenség

A pedagógushiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség, amelyeket az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek

– mondta Rétvári Bence a Magyar Időknek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette: a kormány számos intézkedést hozott a tanári szakok hallgatói létszámának növelése érdekében az utóbbi években, amelyek eredményeképpen a felsőoktatási intézménybe felvételt nyert osztatlan tanár szakos hallgatók létszáma az elmúlt években fokozatosan növekedett, a 2013-as évhez képest 2017-re 79 százalékkal.

Rétvári ezek után a Klebelsberg képzési ösztöndíjpályázatról beszélt, majd arról, hogy a szocialisták 15 ezer tanárt bocsátottak el, arról már nem is beszélve, hogy egyhavi bért vettek el a tanároktól.

Az államtitkár ezek után a kormány további fontos oktatással kapcsolatos intézkedéseit sorolta, például a pedagógusok béremelését.

Ezek után rejtély, hogyan lehet az, hogy már bármilyen szakos tanárokat keresnek, és a Közigálláson a tanár szóra rákeresve még mindig több mint hatszáz találatot dob ki a hirdetési oldal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik