Belföld

Kósa Lajos: A belga sör nagyon veszélyes dolog

Kedden délután mindenki nagy örömére sajtótájékoztatót tartott Kósa Lajos, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője.

Az atv.hu tudósítása szerint a Merkel győzelmét hozó német választások kielemzése után a politikus bonyolult fejtegetésbe kezdett arról az európai közhangulatról, miszerint fel kell lázadni Brüsszel bevándorláspolitikája ellen.

Itt most a birodalom lázad fel a központ ellen. Az Európai Unió, ami óriási szövetség, lázad fel a saját Bizottsága ellen, mert az Európai Bizottság letért arról az útról, ami a feladata, az alapszerződés fölötti őrködést feladta részben

– mondta.

Kósának elment az élettől a kedve
Komolyan mondta, mert szerinte a sajtóhírek 60 százaléka koholmány.

Kósa Lajos újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, Jean-Claud Juncker, az EB elnöke egy ízben elment Párizsba, ahol arról beszélt, bár a franciák nem tartják be a maastrichti kritériumokat, ez rendben van, mert ők franciák.

Azaz, az ezt megkövetelő konvergenciaprogramnak annyi hatása sincs, mint az alkoholmentes sörnek. A semminek a semmije

– magyarázta a magát a magyar politika stand-uposának nevező Kósa.

 

Példaként említette, hogy Brüsszel nem ismerte el a lex CEU kapcsán sem a tévedését, hiába bizonyosodott be, hogy a magyar felsőoktatási törvény teljesíthető.

Hiába derült ki, hogy nem változtatta senki gyíkká Juncker elnököt, ő azt hiszi, hogy a magyar kormány gyíkká változtatta, csak már elmúlt. Ilyenkor mit mondjon az ember? A belga sör egy nagyon veszélyes dolog

– zárta szavait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik