Belföld

Grúz béranyák szültek ikreket a magyar nőnek

Két grúz béranya szült gyermekeket egy 53 éves négygyermekes magyar nőnek – tudta meg a Blikk.

Az asszony korábbi gyermekeiből hárman már felnőttek, a legkisebb közülük 15 éves.

Monika a bulvárlapnak elmondta, nemrégiben szerelembe esett egy férfivel, és bár mindkettőjüknek volt már korábban családja, magától értetődő volt, hogy közös gyermeket szeretnének.

Próbálkoztunk természetes módon, orvosi segítséggel, míg végül beláttuk, hogy a lombikprogram és a dajkaanyaság az egyetlen járható út. Ha rajtam múlt volna, megszülöm Adélt és Danit is, láttunk már hozzám hasonló korú kismamát, de az egészségi állapotom miatt lebeszéltek az orvosok

– nyilatkozott.

Magyarországon a jogrendszer nem ismeri a béranyaságot, de Amerikában, Angliában, Görögországban és tőlünk keletre, Grúziában például szigorúan szabályozva működik.

Kiválasztottak egy ügynökséget, amely az orvosi vizsgálatoktól a megtermékenyített petesejt beültetésen át a megszületett babák honosításáig mindent elintézett.

Bár a beavatkozás pontos árát nem mondta el az édesanya, annyit azért elárult, hogy egy baba születése egy panel árába kerül.

A probléma csupán az, hogy hiába szerepel Grúziában az anyakönyvi kivonaton a gyerekek édesanyjaként Monika, a magyar törvények csak a párját ismerik el törvényes szülőként.

Az itthoni iratokra a gyerekek édesanyjaként a grúz dajkaanyák kerülnek, amíg nem változik a jogi szabályozás, ezt muszáj volt elfogadnunk

– mondta, hozzátéve, hogy kora miatt valószínűleg örökbe sem fogadhatja a saját babáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik