Belföld

Az egyik kislányt molesztálta, a másiknak őrködnie kellett

A Debreceni Ítélőtábla tárgyalja másodfokon annak a férfinak az ügyét, aki a vád szerint molesztálta mindkét nevelt gyermekét. A pénteki az első nyilvános ülés.

A vádlott és élettársa 2010-től nevelte közös háztartásban a nő kislányait, és 2012-ben megszületett közös gyermekük is. Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék idén tavasszal azt állapította meg, hogy

a férfi négy éven át – 2010 és 2014 között – heti rendszerességgel zaklatta szexuálisan nevelt lányát, aki az első alkalmak idején még csak 11 éves volt. 2014 májusában pedig a másik, akkor 14 éves gyereket is „szexuális cselekmények végzésére” próbálta rávenni, ám ő ellenkezett, és közben megjelent hirtelen a férfi gyermeke is, így végül békén hagyta.

A nevelőapa utóbbi kislányt megfenyegette:  megöli, ha bárkinek beszélni mer.  Onnantól kezdve arra kényszerítette, hogy figyelje a lakás környékét, hogy ne lephesse, zavarhassa meg őket senki, miközben a másik gyermeket molesztálja. A férfit szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt áprilisban 12 év fegyházbüntetésre ítélték. A döntés ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így került az ügy az ítélőtáblára. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a molesztálás évekig tartott, illetve, hogy a nevelőapa az eljárás alatt mindvégig közömbösséget tanúsított tette iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik