Belföld

Kiseprűznék a minisztert a kéményseprők

Szakszervezetük Pintér Sándort lemondásra szólítja fel, ha nem vonja vissza javaslatát.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete szerint selyemzsinórt küldhetett a belügyminiszter a magyaroknak. Pintér Sándor benyújtotta a többek között a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény újabb módosítását is tartalmazó törvényjavaslatát.

A módosítás szerint az egylakásos ingatlanoknál (családi házak) csak a tulajdonoson múlna, hogy igénybe veszi e a kémény ellenőrzését, a munka megrendelése nem lenne kötelező. A részletes indoklás elismeri, hogy az ingatlanhasználóknak így nagymértékben növekszik a felelőssége,

de a kötelező kéményellenőrzések nagymértékű adminisztrációs és időbeli terhei ezáltal csökkennek. A kormánypárti frakcióvezető korábbi hasonlatával élve, míg Lázár János az altatóorvos, Kósa Lajos pedig a sebész, ebben a Vészhelyzetben a patológus szerepét úgy tűnik Pintér Sándornak osztották ki.

A szakszervezet szerint ezzel a tárcavezető nyíltan beismerte, hogy képtelenek ellátni a lakosság kéményeinek ellenőrzését, biztosítani a magyar családok százezreinek a biztonságát, és a felelősség vállalása helyett

“fonetikai trükköket alkalmazva varrják a gombot a kabáthoz.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete azonnali választ vár a belügyminisztertől arra, mi indokolta a döntést. Pintér Sándort távozásra szólítják fel, ha nem hajlandó javaslatát visszavonni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik