Belföld

Beragasztotta kisfia száját az anya, hogy tudjon tévézni

Bíróság elé állítanak egy tatai párt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A vád szerint a szülők 2014 és 2016 között elhanyagolták gyermekeiket, éheztették őket.

Az élettársi kapcsolatban egy kisfiú és egy kislány született, akiket először közösen neveltek tatai otthonukban. Az asszony az együttélésük alatt nem végzett házimunkát, nem takarított, nem főzött, nem mosott. A gyerekeket a barátnőjére bízta, amíg ő csavargott.

Az apa később összejött egy másik nővel, ezért az anya elköltözött a tatai lakásból, de a két kiskorú gyermeket otthagyta. A férfi is elhanyagolta a kicsiket, közmű tartozásokat halmozott fel,

nem adott pénzt élelemre, ezért a gyerekek többször fahéjas kenyeret ettek, folyamatosan éheztek.

Az apa ivott, az élettársával gyakran veszekedett, illetve többször életveszélyesen megfenyegette, ezért a nő végül elhagyta.

Az édesanya 2016 januárjában magával vitte a gyerekeket egy a tatabányai lakásába, de nem járatta őket óvodába,  iskolába. Sem ő, sem volt párja nem nem jelentette be a gyerekek lakcímváltozását, így a kisfiú igazolatlan hiányzásokat halmozott fel és meg kellett ismételnie az első osztályt.

2016 áprilisában a gyerekek visszakerültek az apához, aki időközben szintén Tatabányára költözött. 2016 nyarán a gyermekek az anyánál nyaraltak két hétig,

ekkor a nő a kisfiú száját beragasztotta, mert a gyermek beszélgetni akart vele, és ez zavarta a tévézésben. De olyan is előfordult, hogy több órára bezárta és egyedül hagyta  a lakásban.

Ha a szülőket bűnösnek találják, egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik