Belföld

Lázár: A civileket semmi nem akadályozza

Szerinte az ellenzék gyűlölködik, ami a tehetetlenségből fakad.

A civilek szabadon nyilváníthatnak véleményt – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón kérdésre válaszolva. A sajtótájékoztatón az Echo TV riportere kérte ki Lázár véleményét arról, hogy Majtényi László volt ellenzéki köztársasági elnökjelölt arról beszélt, hogy jogállamban nem fordulhat elő, hogy civil szervezetekre szájkosarat tesznek.

A miniszter szerint a demokratikus közéletet semmi nem akadályozza – a parlament előtt minden nap két tüntetés van, a gyülekezési jog korlátlan, politikusok háza előtt is tüntethetnek. Nagyon határozott, aktív, kemény, időnként az emberi méltóságot sértő nyilatkozatok hangoznak el civilek szájából – vélte a politikus.

Azt is mondta: igaz, hogy komoly erőfeszítések árán, de érnek célt civil kezdeményezések, a kormány is változtatott már álláspontján ennek hatására. Szerinte lehet, hogy Majtényi álmodik, emellett úgy véli, könnyebb az ellenzéknek a Fideszt hibáztatni azért, mert nem boldogul, mint tükörbe nézni.

Az ellenzéki pártok idáig úgy tűnik, reális alternatívát az ország működtetésére nem nagyon kínálnak. Arról, hogy az ő ajánlatukra kevesebb a vevő, nem a Fidesz tehet

– jelentette ki Lázár, aki szerint „a düh, gyűlölet és gyűlölködés a tehetetlenségből és sikertelenségből fakad”. Azt javasolta az ellenzéknek: álljanak elő az emberek számára támogatható kezdeményezésekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik