Belföld

Anyja lakásában ölt a budapesti férfi

Vádat emelt az ügyészség egy tavaly februárban, Angyalföldön történt gyilkosság ügyében. Egy férfit állítanak bíróság elé emberölés miatt, miután a vita hevében leszúrta ismerősét anyja lakásában – tájékoztatott csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 34 éves támadó a délutáni órákban meglátogatta meg édesanyját a XIII. kerületben. Nem sokkal később megérkezett az áldozat is, aki a család egyik ismerőse volt, és aki időnként segített az asszonynak a  házimunkában, vásárlásban. Ezúttal takarítani jött.

Hármasban beültek a konyhába és iszogatni kezdtek, később pedig csatlakozott hozzájuk a nő szomszédja is. A vádlott édesanyja az este folyamán egyszer csak szóvá tette, hogy az áldozat pár héttel azelőtt, amikor nála volt, ellopott a táskájából 50 ezer forintot. A férfi ezt tagadta, és emiatt veszekedni kezdtek.

A vádlott csak ekkor hallott először a pénz eltűnéséről, ezért ő is számon kérte ismerősüket. A vita ezután még hevesebb lett, és végül odáig fajult, hogy a támadó kivett a pulton lévő tartóból egy konyhakést, és azzal – a vád szerint – egyszer kifejezetten nagy erővel mellkason szúrta a másik férfit, aki ettől összeesett és a padlóra zuhant. A tettest ezután sem nyugodott le, a kést többször belevágta dühében a konyhapulton lévő vágódeszkába.

A rendőrséget és a mentőket az anyja értesítette.

A sértett a szúrt sérülésbe rövid időn belül a helyszínen belehalt, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

– áll a vádiratban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik