Belföld

Terrorizálta, verte nagyszüleit a szabolcsi fiatal

Nyolc év fegyházbüntetésre ítéltek egy fiatalt, aki terrorizálta és verte a nagyszüleit. A Nyíregyházi Törvényszék

  • folytatólagosan elkövetett rablás bűntettében
  • személyi szabadság megsértésének bűntettében
  • és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében

találta bűnösnek, és – súlyosbítva az elsőfokú, hat év börtönbüntetést – nyolc év fegyházzal sújtotta az unokát.  Súlyosító körülményként értékelték ugyanis, hogy a fiatal idős nagyszüleivel, ágyban fekvő – időközben elhunyt – nagyapjával szemben is többször erőszakosan lépett fel, aki képtelen volt arra, hogy védekezzen, és a feleségét sem tudta megvédeni a bántalmazástól.

A fiatal 2015 januárjában szabadult előzetes letartóztatásából más ügy kapcsán. Nagyszülei fogadták be nyíregyházi lakásukba. 2015 júniusától 2016 márciusáig terrorizálta nagyszüleit, agresszív volt, fenyegette őket és rettegésben tartotta őket. Azt akarta, hogy adjanak neki pénzt.

Nem egyszer összetörte a berendezést, gyenge fizikai állapotú nagymamáját hátba rúgta, vagy éppen a hajánál fogva vonszolta a földön. Többször bezárta nagyszüleit a lakásba és elvitte a kulcsaikat. A nagymama a bántalmazás és a megfélemlítés miatt több részletben összesen 1 millió 260 ezer forintot adott az unokájának. A pénz dizájnerdrogokra ment el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik