Belföld

Nyílt nap lesz a csömöri hamvasztóban

A látogatók arra a kérdésre is választ kapnak, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat.

Nyílt napot tart szombaton a Budapesti Temetkezési Intézet a Csömöri Hamvasztóban. Azt írják: sok embert érdekel, hogyan történik a hamvasztás folyamata, ezért szeretnék eloszlatni a különböző kételyeket, és megnyugtató válaszokat adni a feltett kérdésekre.

A nyílt napot már 10. alkalommal rendezik meg, ennek során a látogatók végigjárhatják a csömöri sírkertben lévő hamvasztó részleget és pontos felvilágosítást kapnak arról, hogy mi történik a folyamat alatt. Választ kapnak arra is, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat, és milyen körülmények között vehetnek végső búcsút a hozzátartozók elhunyt szerettüktől.

Az ingyenes vezetéssel egybekötött program keretében szakemberektől kapnak választ a látogatók kérdéseikre, az indulások időpontjai: 9, 11 és 13 óra. Regisztráció nem szükséges. Azt írják: a megközelítést megkönnyíti a kistarcsai Flór Ferenc Kórház HÉV-megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásról induló mikrobusz járat, további információt a 06 28 543 665 telefonszámon adnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik