Belföld

Négyéves kisgyerekkel lopattak táskát a zalai szülők

Bíróság elé állítottak egy férfit, aki – élettársával együtt – rávette négyéves kisgyermekét arra, hogy ellopjon egy táskát. Az eset tavaly nyáron történt a nagykanizsai strandon. A pár egy diáklány hátizsákját szemelte ki és a kicsit küldték oda, hogy elemelje a holmit. Egy telefont és 12 ezer forintot vettek el, a táskát pedig az öltözőben hagyták.

Az ügyben első fokon idén áprilisban döntött a Nagykanizsai Járásbíróság. Az anyát kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint közvetett társtettesként elkövetett lopás vétségében találta bűnösnek és jogerősen 60 nap elzárásra ítélte. Az apa ugyanezért két év börtönt kapott és három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Utóbbi vádlott fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegi Törvényszékre. Mint most kiderült, rosszul tette.

A bíróság ugyanis megváltoztatta a minősítést: úgy ítélték meg, hogy a férfi nem társtettesként, hanem közvetett tettesként követte el a bűncselekményt, és a lopás vétségét is kétrendbelinek minősítette, mert a lopott hátizsákban volt egy diákigazolvány is, ami közokiratnak minősül.

Megváltoztatták továbbá az elsőfokú ítéletet annyiban, hogy a férfinak – mivel többszörös, különös visszaeső – nem börtönben, hanem fegyházban kell letölteni a büntetését.

A törvényszék minden más rendelkezést változatlanul hagyott a korábban első fokon született döntésben. Az ítéletet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik