Belföld

Nem Orbán lesz a Fidesz meglepetésembere

November 12-én tartják a párt tisztújító kongresszusát.

Formalitás, hogy Orbán Viktort újra megválasztják két évre pártelnöknek, miniszterelnök-jelöltnek, az is eldőlni látszik, hogy Pelczné Gáll Ildikó helyett – aki uniós számvevő lett – Novák Katalin lesz a Fidesz új alelnöke – írja az atv.hu. Vélhetően lesz Roxette is, az inkább meglepetés, hogy Gulyás Gergely valószínűleg alelnök marad.

A Fidesz elnökségének ugyanis egyébként is tagja a frakcióvezető. Kósa Lajos ezért nem indult alelnöknek frakcióvezetővé választása után. Gulyás Gergely szerint alelnöki posztja egyelőre nem dőlt el, de az atv.hu-nak egy kormányközeli forrás azt valószínűsítette: a frakcióvezetőnek azért nem kell lemondania az alelnökségről, mert a választások után Orbán Viktor már nem a frakcióvezetői, hanem “magasabb poszton tervez vele”, ami nem ütközik a Fidesz-elnökséggel.

A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújítást tartani, az előző tisztújítás 2015 decemberében volt. Akkor szinte teljes sorcsere történt, csak Pelczné maradt a helyén, Kósa Lajost, Pokorni Zoltánt és Lázár Jánost Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd váltotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik