Belföld

Deutsch: Gyönyörű a felcsúti kisvasút, és az unió is rendben találta

Hétfőn érkezett Magyarországra az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tényfeltáró bizottsága. A 4-es metró mustrájával kezdtek, ahol rögtön rájuk is csukódott az ajtó.

Bármennyire nem szerette volna Lázár János és Deutsch Tamás, a delegáció kedden továbbállt, és a 600 millió forint uniós támogatásban részesülő felcsúti kisvasutat vette szemügyre. A kormánypárti politikusok – mint a 24.hu elsőként megírta – korábban felháborodottan tiltakoztak a látogatás ellen, politikai szándékúnak tartották azt, mondván, az uniós testület nem véletlenül vizsgálná a sok száz projekt közül épp azt, amely Orbán Viktor miniszterelnök falujában valósult meg.

A kormány nagyon nem akarja, hogy egy EU-s bizottság megnézze a felcsúti kisvasutat
Lázár János és Deutsch Tamás szerint politikai támadásról van szó. Mit vétett az a szerencsétlen kis falu?

Kollégáinknak a helyszínen Deutsch Tamás arról beszélt, reméli, hogy nem a politikai hiszti érdekli a bizottsági tagokat, mert magával a beruházással mindenki mindent rendben talált. Mint fogalmazott, esztétikailag például a 4-es metró is szép, csak ott éppen semmi nincsen rendben.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője úgy fogalmazott, mostanra a kormánynak is leesett, hogy nem éri meg nekik ez az egész hisztéria. Szerinte sokat elárul a problémákról, hogy a kormány minden erővel próbálta eltávolítani a látogatástól az ellenőröket. Csak tegnap derült ki ugyanis, hogy a kisvasútnál is fogadják Jávorékat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik