Belföld

Szijjártó: Magyarország rendkívül szolidáris Németországgal

A német cégek nagy szeletet hasítanak ki a Magyarországra érkező uniós forrásokból, de nem sajnáljuk tőlük – mondta a miniszter.

Magyarország rendkívüli mértékben szolidáris Németországgal, hiszen a magyar emberek adóforintjaiból védjük a határainkat, így védjük Németországot is az illegális bevándorlással szemben – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek Angela Merkel német kancellár szombati lapinterjúkban megjelent nyilatkozatára.

Magyarország több mint 800 millió eurót költött a határvédelemre és ehhez semmilyen segítséget nem kapott – állította Szijjártó Péter, aki örömét fejezte ki, hogy a két éve folyamatosan hangoztatott magyar álláspontot egyre többen támogatják Európában. „A magyar kormány kezdettől azt mondja, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van” – fogalmazott.

Szijjártó Péter leszögezte: Németország legfontosabb gazdasági partnerünk. A „német cégek nagy szeletet hasítanak ki maguknak a Magyarországra érkező uniós forrásokból, de mi ezt nem sajnáljuk tőlük, hiszen magyar embereket alkalmaznak, ez a helyzet tehát mindenkinek jó” – jegyezte meg a miniszter. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik