Belföld

Kormánypárti lapoknál plakátoltak Gulyás Mártonék

Az első fokon 800 ezer forintos sérelemdíj megfizetésére kötelezett Origo szerint be akartak törni hozzájuk az aktivisták.

A kormánypárti Ripost és Origo szerkesztőségeinél akciózott pénteken Gulyás Márton aktivista és az általa alapított Közös Ország Mozgalom több tagja.

Az előbbi lapot pénteken első fokon 3,5 millió forint, utóbbit 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a bíróság, áprilisban ugyanis azt állították, hogy az aktivista belépett egy internetes társkeresőbe, miután áprilisban kiengedték a 72 órás őrizetből a Sándor-palota megdobálását követően. A bíró álláspontja szerint a cikkek kifejezetten azért születtek, hogy Gulyás Mártont lejárassák a nemi irányultságára tett utalással.

„Ripostos propagandisták, döntött a bíróság: jogsértést követtetek el. Merjétek ezt is megírni, ne csak mocskolódjatok” – áll azokon a plakátokon, amelyeket a Ripostnak helyt adó Kórház utcai irodaházra ragasztottak ki péntek éjszaka az aktivisták. Gulyásék az Origót is meglátogatták, amelynek folyosóján szintén ki akarták ragasztani az Origónak szánt üzenetüket, de ebben biztonsági őr akadályozta meg őket. Végül távoztak az épületből.

Minderről videót tettek közzé:

Az Origo cikket írt az esetről, amelyben az akciót megalapozó ítéletet nem említették, ellenben azt állították, hogy Gulyásék be akartak törni szerkesztőségükbe. Szerintük „az ellenzéki pártok tudatos és agresszív támadást indítottak újságírók ellen”, az akció miatt pedig megteszik a „szükséges jogi lépéseket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik