Belföld

Frontról frontra – küzdenek az égiek

Az éjszaka átvonult hidegfront mögött újra kisüt a nap, de szombaton újabb időjárási front érkezik, ismét egyre többfelé lehet kiadós eső.

Csütörtökön este sok munkát adott a tűzoltóknak a rendkívül szél, amely több helyen megbontotta a tetőt a szél, fák dőltek utakra, villanyvezetékek szakadtak le.

Pénteken az ország nagyobb részén több órás napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Nyugaton, délnyugaton marad tartósabban felhős az ég, ott kisebb eső előfordulhat. Az élénk, kezdetben még erős északnyugati szél jelentősen gyengül, délután már többnyire mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között valószínű, de a Dunántúl nyugati harmadán csak 15, 16 fok lesz -írja a Kiderül.hu.

Szombaton északnyugaton többnyire erősen felhős időre kell számítani, de az Alföldön kevés lesz a felhő. A Dunántúl északi felén, illetve az Északi-középhegységben többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, máshol csak az esti óráktól valószínű csapadék. A szél délkeletire, délire fordul, többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 20, délkeleten 28 fok körül alakul. A heves zivatarok miatt két megyére (Baranya, Somogy) elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik