Belföld

Megszólalt a Borsodnádasdon megölt lány, Csenge édesanyja

Megszólalt a meggyilkolt borsodnádasdi lány, Csenge édesanyja. Az asszony a Hír TV Riasztás stábjának beszélt a tragédiáról. Elmondta, hogy egy kocsiban vitték be őt a rendőrségre a későbbi gyanúsítottal. Miután odaértek, bocsánatot kért tőle. Ekkor még nem tudta, hogy ő a tettes.

Elnézést kérek tőled Roland, ne haragudj, bocsáss meg, hogy így meghurcolnak téged is. És belenevetett a szemembe és azt mondta, az nem baj, ha hússzor behoznak, hozzanak, csak már kerüljön elő a lány, holott ő már tudta, hogy mi történt.

Ahogy arról beszámoltunk, Csenge eltűnését édesanyja jelentette szeptember 3-án délután, ezután rendőrök, polgárőrök és tűzoltók indultak a keresésére. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtt arról tájékoztatott, hogy a holttestét éjfél előtt megtalálták Borsodnádasdon.

A 20 éves fiút múlt hétfőn fogták el, a rendőrség kedd délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese azt mondta, hogy az eddigi adatok szerint a fiatalok Borsodnádasd egyik erdős területén találkoztak, és beszélgetni kezdtek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, ekkor a fiú egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szakértői vélemények szerint a lány halálát fulladás okozta. A holttest meztelen volt, viszont az eddigi adatok szerint a bűncselekmény nem szexuális indíttatásból történt.

A rendőrség akkor közölte azt is, hogy B. Roland beismerő vallomást tett, illetve, hogy kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséghez fordultunk, hogy megtudjuk, indítványozták-e a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, illetve az ügy részletei után is érdeklődtünk. Martossy György főügyészhelyettes egyebek mellett arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított a saját elmondása alapján a gyilkosság napján nem volt józan.

Azt állítja a borsodnádasdi fiú, hogy ivott és herbálozott, mielőtt megölte Csengét
B. Roland azt vallotta, hogy több biofüves cigarettát is elszívott, illetve nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Kiderült továbbá, hogy a fiú beismerő vallomása csak részleges, nem terjed ki mindenre, vagyis arról egyelőre nem tudott az ügyészség tájékoztatást adni, hogy mi motiválta.

A törvényszék is azt közölte csütörtökön, hogy egyelőre kétséget kizáróan nem tisztázott okból lemeztelenítette, majd a vízelvezető csatorna összekötő árok vas fedelét felemelve oda őt bedobta. A sértett halálát vízbefulladás okozta.

A fiatal előzetes letartóztatásba került.

(Kiemelt fotó:  Riasztás/Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik