Belföld

Megszökött egy rab átszállítás közben Győrben

Megszökött átszállítás közben egy fogvatartott Győrben. A 33 éves férfit a börtönből a bíróságra vitték volna. Bv-sek és rendőrök is keresik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt közölte, hogy a történtek kapcsán belső vizsgálat indult.

Időközben a rendőrség felhívást tett közzé, illetve egy fotót a szökevényről, Zvezdovics Krisztiánról:

Fotó: police.hu

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyi

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

Júliusban két ilyen fogolyszökésről is beszámoltunk. Egyikük – egy 23 éves fiatal – Szombathelyen, egy hulladékválogató üzemből lépett meg. A város határában járt, amikor rátaláltak a rendőrök, három órával azután, hogy köddé vált. Két nappal korábban egy 22 éves fogvatartottnak veszett nyoma, ő az állampusztai börtön melletti sertéstelepről szökött meg. A 22 éves fiatalt az akasztói körzeti megbízott fogta el másnap délelőtt.

De két olyan esetről is írtunk nemrégiben, amikor házi őrizetesek próbáltak olajra lépni augusztusban. Egy 14 éves budapesti, és egy 21 éves egri fiatal is úgy döntött, levágja a lábáról a nyomkövetőt, és elszökik. Előbbi fiú rövid időn belül feladta magát,a másik szökevény pedig három napig se örülhetett a szabadságának, elkapták.

Augusztus végén arra is volt példa, hogy valaki kihallgatás közben próbált elmenekülni. A gyanúsított kiugrott a rendőrkapitányság második emeleti irodájának ablakából Dunaújvárosban, és súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik