Belföld

Heves zivatarokkal, viharos széllel támad a hidegfront – itt a riasztás

Az érintett területeken akár húsz milliméternél is több csapadék eshet. A 10 fokos lehűlés megviseli a szervezetet.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időre főleg a Tiszántúlon számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél a Dunától keletre is északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás.

A csúcshőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu, amely szerint a hidegfront fáradtságot, tompaságot okoz. A viharos szél görcsös, migrénes fejfájást válthat ki és jelentősen csökkenti a szél a hőérzetünket. A 10 fokos lehűlés megviseli az ízületeket. A borult idő a hangulatunkra is rányomja bélyegét, az átmenetet az idősebbek nehezebben viselik. Az eső hatására csökken a levegőben lebegő pollenek száma.

Elsőfokú, citromsárga (járásokra érvényes) riasztást adtak ki a felhőszakadások veszélye miatt. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben érvényes az elsőfokú – megyékre érvényes – figyelmeztetés is a felhőszakadás miatt az ország keleti részén, amerre a csapadékzóna fokozatosan áthelyeződik. Az északnyugati szelet kora délutánig az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében viharos, 60 km/óra körüli lökések kísérhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik