Belföld

Vajára hívták a mentőket, Bajára mentek

Múlt héten szerdán reggel egy fiatal védőnő vesztette életét Vaján. A 29 éves édesanya a háziorvosi rendelőben lett rosszul, de nem tudtak már rajta segíteni.

Az esettel kapcsolatban utóbb kiderült, hogy a mentőket elsőre nem Vajára, hanem Bajára küldte a mentésirányító.

A szon.hu megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat arról tájékoztatott, hogy az üggyel kapcsolatban négy bejelentés érkezett a hívásfogadó központba.

Először 8 óra 28 perckor 8 másodperckor érkezett bejelentés Vajáról, egy háziorvosi rendelőből egy válságos állapotban lévő beteghez.

A hívásfogadó a megadott címet poligon adatok alapján ellenőrizte. Az operátor az eseményről szóló adatlapot haladéktalanul, 8 óra 29 perc 43 másodperckor elektronikusan továbbította a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mentésirányítási Központba. Figyelemmel arra, hogy sürgősségi intézkedést igényelt a bejelentett esemény, az operátor 8 óra 31 perc 39 másodperckor telefonon hívta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mentésirányítási Központot

– közölte a rendőrség.

A mentők meg is érkeztek Vajára 8 óra 41 perckor, a hívásfogadó az eljárási rendnek megfelelően járt el, hibát nem követett el.

Csakhogy ezután még három hívás is érkezett a központba, melyekből két esetben hibát követett el az operátor és Bajára küldte a mentőket. A mentésre ugyanakkor ennek már ez esetben nem volt hatása.

Legutóbb egy traktorbalesetnél történt hasonló, akkor másik megyébe irányították a mentőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik