Belföld

Szégyen, hogy Orbán diákokkal védeti a határt

Vadai Ágnes szerint méltatlan az egész helyzet.

 

A Demokratikus Koalíció alelnöke szégyennek tartja, hogy diákokat küldtek a határra “statisztálni a kormányzati kampányhoz”. Vadai Ágnes a Független Rendőr Szakszervezet információira hivatkozva azt mondta, a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt a határhoz vezényelték, méghozzá előzetes egyeztetés nélkül.

Gyerekeket vezényeltek a déli határhoz
Több mint 300 próbaidős hallgatót vezényelt le a rendőrség.

A diákok a hírek szerint nem kaptak sem enni, sem inni, sőt napidíjat sem, hogy legalább maguknak tudjanak ennivalót venni. Eddig csak arról lehetett hallani, hogy a kormány “ehetetlen moslékkal” élelmezi a határon szolgáló rendőröket, katonákat, de van lejjebb, hiszen “szinte gyerekeket” visznek a határra, akiknek semmi sem jár – tette hozzá.

Vadai Ágnes azt mondta, ha igazak a hírek, akkor a diákok jövő év elejéig maradhatnak a határon, noha a tavalyi télen már lehetett látni, a kormány mennyire becsüli a határon állomásozó magyar katonákat, rendőröket: nemhogy fűtött szállás, sokaknak még egy sátor vagy pokróc sem jutott.

A DK szerint a kabinetnek gondoskodnia kell arról, hogy a kivezényelt diákok tudjanak tanulni, szabadidős programokban vehessenek részt, mert dolguk nem lesz. Vadai Ágnes szerint az utóbbi időben a déli határon lényegében egyetlen egy menekült sem érkezett, ráadásul

Soros Györgyöt sem látták a környéken lángvágóval ólálkodni.

A Független Rendőr Szakszervezet egy hete kért tájékoztatást és vizsgálatot az országos főkapitánytól a próbaidős rendőrök átvezényléséről, munkakörülményeiről és juttatásairól, de eddig még nem kapott választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik