Belföld

Még a zsidózás után is a Római-parti mobilgát védőinek áll feljebb

Szerintük csak nyíltan és határozottan képviselik a véleményüket.

Ahogy azt megírtuk, a mobilgát megépítése mellett kardoskodó Egyesület a Római Partért nevű szervezet elképesztő zsidózással ment neki a Facebookon a partszakasz elcsúfítása ellen tiltakozóknak. Azt írták, „zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni” őket azzal, hogy a part helyett a Nánási úti nyomvonalon építenék meg a védművet, „mintha elfelejtették volna, mi történt rokonságukkal a ’40-es években”.

Az Együtt budapesti elnöke a közlemény nyomán Tarlós István főpolgármestert szólította fel, hogy határolódjon el az általa sokszor védett szervezettől. A Tett és Védelem Alapítvány az egyesületet az ártéri hoteltulajdonosokat tömörítő álcivil szerveződésnek nevezte, a bejegyzést pedig antiszemita uszításnak, és jelezte: jogi eljárást kezdeményez.

Ám erre az egyesület azt írta:  a Római parton a magán- és közösségi tulajdont folyamatosan veszélyeztetik az árvizek, és „egyes körök ezen állapotokat akarják véglegesíteni nettó hazugságokkal”.

Felháborítónak tartjuk azt, hogyha mi kritikát fogalmazunk meg velük szemben, illetve nyíltan és határozottan képviseljük véleményünket, akkor minket máris antiszemitának bélyegeznek

– írták. Egyben felkérték a magyar politikai pártokat, hogy „határolódjanak el attól a kirekesztéstől, gyűlöletkeltéstől és hátrányos megkülönböztetéstől, amiben értelmiségiek egy csoportja a Római parton élőket és dolgozókat részesíti”. A partot használó embereknek is odaszúrtak: „Nem kérünk lakókörnyezetünkben más kerületekből importált demokratikusnak mondott fáklyás felvonulókból és a Római part faunájáról író és hazugságokat terjesztő újságcikkekből!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik