Belföld

Magyar Idők: Szeptember végén jöhet a lex Heineken

Az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, ezzel elgördült minden akadály a korábban csak lex Heinekenként elhíresült törvénytervezet elől. A kormánypárti Magyar Időket aligha tájékoztatták félre, így szinte biztos, hogy szeptember végén el is fogadja a törvényt az országgyűlés.

A kereskedelmi felhasználású vörös csillag betiltását célzó törvény még márciusban igyekezett elfogadni a parlament, de fél évig parkolópályára került az ötlet, miután az EU figyelmét is felkeltette a tervezett szabályozás.  Most Lowri Evans, az EB főigazgatója a zöld lámpát megadó állásfoglalásában arról írt, hogy az EB tudatában van a vörös csillag és a magyar történelem közötti összefüggésnek, az önkényuralmi rendszerek által okozott fájdalomnak és szenvedésnek.

Azt azért érdemes észben tartani, hogy a törvényt, amit szinte kifejezetten a Heineken szívatására raktak össze, azután nyújtották be, hogy a multi összetűzésbe keveredett az Igazi Csíki söröket gyártó székelyföldi sörmanufaktúrával.

A Magyar Idők arról is ír, hogy a lex Heineken után további törvények jöhetnek, amelyek a magyar tulajdonú kézművessör-gyártók piaci helyzetét igyekszenek majd javítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik