Belföld

Gyerekeket vezényeltek a déli határhoz

Több mint 300 próbaidős hallgatót vezényelt le a rendőrség.

A próbaidős hallgatókat a miskolci és az adyligeti rendészeti iskolából küldték a hónap elején úgy a déli határra. hogy nem kaptak sem ennivalót, sem plusz juttatást. Az atv.hu szerint hallgatók és szülők is jelezték ezt a Független Rendőr Szakszervezetnek. A fiatalok nem kaptak ellátást, majd a szállásukon közölték velük, hogy

semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni.

Aki tudott, bevásárolt, de sokan nem tudtak gondoskodni magukról. A Független Rendőr Szakszervezet egy hete kért tájékoztatást, vizsgálatot az országos főkapitánytól a próbaidős rendőrök átvezényléséről, munkakörülményeiről és juttatásairól, de sem az ATV Híradója, sem a szakszervezeti főtitkár nem kapott választ.

Pongó Géza azt mondta, a határvadászok életkörülményei ugyan javultak, az állomány leterheltsége ugyanakkor továbbra is óriási: nem ritka, hogy a rendőrök akár egy hónapig is folyamatosan a határ mellett vannak úgy, hogy nem mehetnek haza a családjukhoz.

Már középiskolákban toboroznak határvadászokat
Vittek magukkal jelentkezési egységcsomagokat is, hátha.

A főtitkár a Klubrádió reggeli műsorában egyebek között azt mondta, hogy a fiatalokat minden előzetes tájékoztatás nélkül vezényelték a déli határra, szerinte éppen a rendőri állomány túlterheltsége miatt.

A fiatalok elvégezték a képzés első évét, most kezdődne a gyakorlati képzésük. Úgy tudják, négy hónapra a déli határszakaszt választották számukra képzési helyszínül.

A szakszervezet szerint átgondolatlan volt a döntés, az pedig elfogadhatatlan, hogy a pályakezdő fiatalok hátrányosabb bánásmódban részesüljenek, mint a megyei rendőr-főkapitányságokról átrendelt állomány.

Az ügy elérte a politika ingerküszöbét is, hiszen “Méltatlan körülmények között, gyerekekkel védeti a határt Orbán Viktor” címmel tart majd sajtótájékoztatót Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

Egyre jobb a határszolgálat, már csak a rendőrök panaszkodnak
A végeken senki sem anyámasszony katonája. Persze lehetne több a vécé, jobb a kaja, vízhatlan az egyenruha, több a melegedő, kevesebb a morgolódás, de hát ez van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik