Belföld

Gyerekeket vezényeltek a déli határhoz

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 09. 11. 10:40

Több mint 300 próbaidős hallgatót vezényelt le a rendőrség.

A próbaidős hallgatókat a miskolci és az adyligeti rendészeti iskolából küldték a hónap elején úgy a déli határra. hogy nem kaptak sem ennivalót, sem plusz juttatást. Az atv.hu szerint hallgatók és szülők is jelezték ezt a Független Rendőr Szakszervezetnek. A fiatalok nem kaptak ellátást, majd a szállásukon közölték velük, hogy

semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni.

Aki tudott, bevásárolt, de sokan nem tudtak gondoskodni magukról. A Független Rendőr Szakszervezet egy hete kért tájékoztatást, vizsgálatot az országos főkapitánytól a próbaidős rendőrök átvezényléséről, munkakörülményeiről és juttatásairól, de sem az ATV Híradója, sem a szakszervezeti főtitkár nem kapott választ.

Pongó Géza azt mondta, a határvadászok életkörülményei ugyan javultak, az állomány leterheltsége ugyanakkor továbbra is óriási: nem ritka, hogy a rendőrök akár egy hónapig is folyamatosan a határ mellett vannak úgy, hogy nem mehetnek haza a családjukhoz.

Már középiskolákban toboroznak határvadászokat
Vittek magukkal jelentkezési egységcsomagokat is, hátha.

A főtitkár a Klubrádió reggeli műsorában egyebek között azt mondta, hogy a fiatalokat minden előzetes tájékoztatás nélkül vezényelték a déli határra, szerinte éppen a rendőri állomány túlterheltsége miatt.

A fiatalok elvégezték a képzés első évét, most kezdődne a gyakorlati képzésük. Úgy tudják, négy hónapra a déli határszakaszt választották számukra képzési helyszínül.

A szakszervezet szerint átgondolatlan volt a döntés, az pedig elfogadhatatlan, hogy a pályakezdő fiatalok hátrányosabb bánásmódban részesüljenek, mint a megyei rendőr-főkapitányságokról átrendelt állomány.

Az ügy elérte a politika ingerküszöbét is, hiszen “Méltatlan körülmények között, gyerekekkel védeti a határt Orbán Viktor” címmel tart majd sajtótájékoztatót Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

Egyre jobb a határszolgálat, már csak a rendőrök panaszkodnak
A végeken senki sem anyámasszony katonája. Persze lehetne több a vécé, jobb a kaja, vízhatlan az egyenruha, több a melegedő, kevesebb a morgolódás, de hát ez van.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.